Magyar | Deutsch | English
Tisza Automotive Kft.
  Ügyfél bejelentkezés
  Felhasználónév
 
  Jelszó
 
 
 
 
 
 
          
Történelem
  Tisza Automotive Kft. - Több évtizedes műanyagfeldolgozási tapasztalat

Mérföldkövek cégünk életében

1976.

Cégünk története, fejlődésének egy jelentős szakasza szorosan összefügg a TVK-val, Magyarország egyik legnagyobb vegyipari vállalkozásával. A TVK Közép-Európa egyik jelentős petrolkémiai szereplője, amely a fő tevékenysége mellett a 70-es évektől a 90-es évekig igen jelentős műanyagfeldolgozási kapacitással és szortimenttel rendelkezett. Az időszak jelentős részében ez a kapacitás az európai műanyagfeldolgozók top 10-es sorába emelte, illetve a magyar műanyagfeldolgozás egynegyedét képviselte. A műanyagfeldolgozó technológiák széles köréből az extrúziós fúvás és a fröccsöntés adták a keretét annak az üzletágnak, amely a későbbiekben önálló cégünk szervezeti elődjének tekinthető. Fő termékeink ebben a korai időszakban a különböző merev falú csomagolóeszközök voltak (hordók, ballonok, kannák, vödrök stb.) elsősorban az élelmiszeripar és a vegyipar számára.

 

 

 

 
1992.

A Suzuki Magyarországon elkezdte felépíteni az európai gyártó bázisát és nagy hangsúlyt fektetett a hazai beszállítási arány növelésére. Az üzletág új beruházással megteremtette a fúvással készült levegő csatornák és tartályok gyártási lehetőségét, és ezzel megkezdte az első műszaki termékek gyártását.

 

 
1996.

A TVK Rt. stratégiai döntésének következtében egyes műanyagfeldolgozó üzletágait szervezetileg is függetlenítette a vállalat fő tevékenységét jelentő petrolkémiától, és megalakult a Formplast Üzletág.

1998.

A Formplast Üzletág fokozottan koncentrált a műszaki termékek arányának növelésére és Magyarországon hetedikként megszereztük a QS 9000 autóipari minőségbiztosítási minősítést. Ugyanebben az évben auditáltattuk ISO 14001 szerint a környezetirányítási rendszert. További fejlesztéseket hajtottunk végre, a műszaki termékeket bővítettük görkorcsolya és sícipő alkatrészek gyártásával a Benetton csoport részére.

2000.

A TVK Rt. stratégiájának következő lépcsőfokaként megalakult cégünk jogelődje a 100% TVK tulajdonú Tisza-Form Kft. A TVK célja a kft. értékesítése volt, így ezekben az években a fejlesztések elmaradtak, a termékszerkezet lényegesen nem változott. A csomagolóeszközök gyártása volt túlsúlyban, de a termékskálában már 30%-ot képviseltek a műszaki termékek.

 

 

 
2001.

A TVK értékesítési szándéka és a menedzsment törekvése – az 1996 óta vezetett céget szerette volna tovább fejleszteni – találkozott, és a kft. vezetősége magyar pénzügyi befektetőkkel közösen megvásárolta a Tisza-Form Kft.-t. Az új tulajdonosi szerkezet – 30%-ban a menedzsment, 70%-ban magyar pénzügyi befektetők – biztosította a stratégia lényeges megváltoztatását. A cég teljes átszervezése révén a menedzsment leállította a veszteséget okozó tevékenységeket, és a műszaki termékek, autóalkatrészek gyártása került fókuszba, megteremtve ezáltal a stabil gazdálkodást. Az autóipari feltételek megteremtése érdekében cégünk kiépítette és tanúsíttatta az ISO/TS 16949 szerinti rendszert és új vállalatirányítási rendszert vezetett be.

 

 
2003.

A reorganizációs folyamatok eredményeként új, meghatározó autóipari projekteket nyertünk el. Az autóipari tevékenységünk egyik fontos szereplője, az angliai székhelyű ARRK PDG üzleti kapcsolatunkat stratégiai szintre kívánta emelni és megvásárolta a pénzügyi befektetők által birtokolt 70%-os tulajdonrészt a menedzsment 30%-os tulajdonrészének megtartása mellett. A kivásárlással a japán székhelyű ARRK csoport tagjává váltunk, és a cég neve ARRK Hungary Kft.-re változott.

2005.

Az árbevétel 3 év alatt megháromszorozódott, amellett, hogy a csomagolóeszközök gyártását befejezte a cég. A gyártó- és mérőberendezéseket folyamatosan modernizáltuk, a technológiák közül túlsúlyba került a fröccsöntés és jelentőssé vált a termékek összeszereléséhez kapcsolódó technológiák, automata hegesztő-, vágóberendezések alkalmazása.

 

2010.

A világban végbemenő gazdasági folyamatokra cégünknek is reagálnia kell. Tovább bővítjük a műszaki termékek körét az autóiparon kívüli területeken is, így az év elejétől ipari tisztítóberendezések fújt és fröccsöntött alkatrészeit is gyártjuk. Célunk, hogy az egyéb műszaki termékek területén folyamatosan növekvő részesedést érjünk el.

2012.

Az ARRK Corporation a megváltozott csoport stratégiával összhangban úgy döntött, hogy értékesíti a cégben birtokolt üzletrészét. Az értékesítési folyamat során a résztvevők folyamatosan biztosították a zavartalan üzletmenet feltételeit. A folyamat zárásaként 2012 áprilisában a menedzsmenttel szorosan együttműködő hazai befektetői társaság vásárolta meg a céget. Az új nevén Tisza Automotive Kft. tevékenysége fókuszában a műszaki műanyag termékek gyártása áll, továbbra is kiemelt fontosságúan kezelve az autóipari területet.

2018.

Az árbevétel, a létszám, a vevők száma tovább növekedett , a cég megerősödött a piacain. A tulajdonosi szerkezet megváltozott, 2018 júliusában az AD Plastik d.d.o. lett a vállalkozás tulajdonosa. A Tisza Automotive Kft csatlakozott az AD Plastik cégcsoporthoz, amely Horvátország, Oroszország, Szerbia, Románia mellett már Magyarországon is gyártó üzemekkel rendelkezik.

 

 

 

 
    Copyright Tisza Automotive Kft. 2012