Magyar | Deutsch | English
Tisza Automotive Kft.
  Ügyfél bejelentkezés
  Felhasználónév
 
  Jelszó
 
 
 
 
 
 
          
Speciális folyamatok
  Tisza Automotive Kft. - Utómunkálatok, felületkezelés, kiszerelés

Amikor kicsivel több kell…

A változatos vevői igények sok esetben szükségessé teszik, hogy a fúvási / fröccsöntési folyamat után a termékeket további felületkezelési eljárásoknak vessük alá. Ezen folyamatokat kiszerelőüzemünkben, vagy albeszállítói hálózatunk igénybevételével valósítjuk meg. A termékek készreszerelésén túl így lehetőség van azok hegesztésére, festésére, krómozására, flokkolására, illetve amennyiben a speciális vevői elvárások azt igénylik, egyéb felületkezelési eljárásokra is.
 

Kivágás, készreszerelés 

Kiszerelő üzemünkben a gyártási folyamatból kikerülő fröccsöntött alkatrészek szerelvényezése (összeszerelése) történik, melynek során különféle alkatrészekkel szereljük fel a munkadarabokat a végfelhasználás biztosítása érdekében, lokálisan meghatározott helyzetű szivacsokat ragasztunk fel hangtompítás, és rezonancia-megszüntetés céljából.

 

 

Beszerelünk pl. elektromos vezetékeket, lámpatesteket, zárszerkezeteket.
Összeszerelünk több alkatrészből álló termékeket, ennek során alkalmazunk ultrahangos- és tükörlapos hegesztési technológiát, illetve önmetsző csavarkötéseket.
Fúvási technológiával előállított termékeinket erre a célra tervezett speciális célgépekkel munkáljuk meg. Ezek a kivágóberendezések (cutting) a csatlakozó felületeket méretre vágják fogazott, vagy élezett tárcsákkal, késekkel a vágási felület követelményeinek függvényében. Fúrással, vagy lyukasztással alakítjuk ki a termék rögzítésére szolgáló furatokat. Az alkatrészek funkciójától függően szivacsokat ragasztunk fel a rezonancia-csökkentés, tömítés elérése érdekében.
Nagy méretpontosságot követelő fúvási technológiával gyártott alkatrészeinknél a csatlakozó felület megmunkálását forgácsolással végezzük, ezáltal összeszerelés után légmentes tömítést biztosítunk (pl. víztartály szájnyílás, csatlakozó csövek felülete).

 
Ultrahangos és tükörlapos hegesztés

Az ultrahangos hegesztés esetében nagy frekvenciájú rezgéseket közvetítünk a hegesztési felületre és a belső súrlódás következtében felmelegedett, megömlesztett anyagokat megfelelő nyomással és ideig egymáshoz szorítva hozzuk létre a szilárd kötést. Azoknál az anyagoknál, termékkialakításnál, ahol alkalmazható gyors, jól automatizált folyamatot alakíthatunk ki.
A kontakt fűtésű, vagy népszerű nevén tükörlapos hegesztésnél a hegesztendő felületeket egy fűtőtesthez szorítjuk, majd megfelelő idő után kellően megömlesztett felületek meghatározott nyomással és ideig egymáshoz nyomjuk. A felmelegedési idő miatt ez az ultrahangos hegesztésnél hosszabb ciklusú, ugyanakkor a berendezés ára, bizonyos geometriai formáknál jobb alkalmazhatóság és a hasonló automatizálhatóság gyakran gazdaságosabb megoldást jelent más hegesztési eljárásokhoz képest.

 
Krómozás

Autóipari alkatrészeink között olyan karosszéria díszítő elemek is szerepelnek, amelyek felületét galvanizálással tesszük még esztétikusabbá. Magyar és külföldi partnereinkkel együttműködve vállalkozunk natúr műanyag termékeink krómbevonatolására, az autóipari elvárások szerinti 30 mikron vastagságban.


 

 
Festés

A vevő által elvárt esztétikus, vonzó termékkülső elérésére az egyik általánosan alkalmazott módszer a műanyag alkatrészek színrefestése. Ez történhet egy rétegben felhordott festékkel, vagy akár 3-4 rétegű festés megvalósításával is, amikor az alapozást követően először a megfelelő termékszínt biztosító festéke(ke)t viszik fel, majd egy lakkréteggel teszik ellenállóbbá a festett termék felületét. Az így előállított festékbevonat a szigorú autóipari időjárás-állósági követelményeknek is megfelelő alkatrészek gyártását teszi lehetővé.

 
Flokkolás

Korszerű, ragasztós-elektrosztatikus műbársonyozási, velúrozási technológiával gyakorlatilag bármilyen felületre képesek a bársonyhoz hasonló tapintású műszálas anyagot felvinni. Felhasználási területe igen széles, az ajándéktárgyakon keresztül a textiliparon át az autóiparig.

 
    Copyright Tisza Automotive Kft. 2012